Печат Е-мейл

МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ „ЗЛАТЕН ПОМПОН” Албена-Добрич 

     Инициатор на фестивала е Сдружение  "За децата на Добрич". Първото издание на фестивала е през 2003 година.

   Фестивалът е единствен по рода си в България и има конкурсен характер. Включен е в националния календар на извънучилищни дейности на МОМН. Провежда се ежегодно през месец септември в рамките на празненствата, посветени на град Добрич. 

 През 2012г. фестивала чества своя 10-годишен юбилей.

През 2009г инициаторите на фестивала съвместно с още три мажоретни състава от страната учредяват Българска мажоретна асоциация /БМА/ , която същата година става член на Международна мажоретна асоциация /IMA – International Majorett-sport association /. 

 Основна цел на БМА е да изгражда, утвърждава и развива мажоретната дейност в България като създава условия за организиране на различни мероприятия и форуми – семинари, курсове, квалификации, фестивали и конкурси. Тя дава възможност на най- добрите български състави  да участват в европейски и световни шампионати и фестивали. Повече за БМА можете да намерите тук /устав и заявка за членство/.

     През 2013 г. БМА става член на Борда на IMA. Същата година Фестивал „Златен помпон” става домакин на Европейски Гранд При – престижен шампоинат от календара на IMA.

 МАЖОРЕТНИ СЪСТАВИ, НОМИНИРАНИ ОТ МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ „ЗЛАТЕН ПОМПОН” И  СПЕЧЕЛИЛИ НАГРАДИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОНАТИ НА  IMA  (International Majorett-sport association) 

 Мажоретен състав при ОДК гр. Панагюрище

Panagurishte.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Мажоретен състав „Каприз” при ОДК „Малкия принц”

Tervel.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Спортен клуб „Прима”

Novi Pazar.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Мажоретен състав при НЧ „Димитър Полянов” гр. Карнобат

Karnobat.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Мажоретен състав „Динамика” при ОДК гр. Пловдив

Plovdiv.JPG

 

     

 

 

 

 

 

 

 


Image

 
eXTReMe Tracker